ACTA

stop-acta

Podsjetimo, američka verzija zakona ACTA, PIPA/SOPA, odgođena je nakon velikog online prosvjeda u kojem su sudjelovale brojne web stranice, uključujući i Wikipediju.Zakoni nominalno štite glazbenu i filmsku industriju, čiji se sadržaj najčešće ilegalno dijeli putem interneta. No, mnogi se slažu kako je osnova zakona ACTA nešto sasvim drugo – gašenje svih nepodobnih izvora informacija i veliko ušutkavanje nezavisnog novinarstva. Aktivisti poručuju kako internet mora ostati slobodan, ponajviše radi dostupnosti informacija. Prijedlog SOPA je pao pred američkim zakonodavstvom, no ACTA, itekako gora i represivnija mjera od SOPA-e, je još uvijek u igri. U nastavku donosimo video o zaleđu ACTA-e.

Borba za slobodu interneta tek je u samom začetku. Korisnici, pogotovo mladi ljudi, moraju biti svjesni da se sloboda mora braniti svim raspoloživim sredstvima. Jer sloboda, istina i informacija jedini su element koji potencijalno može dići jedan narod ili još i širu populaciju, iz beznađa i “mraka” koji im je nametnut. Narod bez informacije je narod bez slobode i budućnosti, sistematski dresiran da bude podoban radnik, nekritičan potrošač zraka od kolijevke do groba i ništa više.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Potvrdi Pročitaj više